Home » Kantonalni sud presudio: Odbijena tužba kompromitiranog Nermina Šehovića, policijski komesar ZDK izabran na zakonit način!

Kantonalni sud presudio: Odbijena tužba kompromitiranog Nermina Šehovića, policijski komesar ZDK izabran na zakonit način!

Kantonalni sud u Zenici donio je rješenje kojim odbacuje tužbu Nermina Šehovića u kojoj je tužio Vladu ZDK radi izbora policijskog komesara. Šehović je od početka pokušavao na sve moguće načine da se domogne pozicije policijskog komesara ZDK, a u tome je otvorenu političku podršku imao od zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića sa kojim se često može vidjeti na neformalnim druženjima.

Da je to mnogo više od službenog druženja, obzirom da je Nermin Šehović zaposlenik Federalne uprave policije-detašman Zenica, govori nekoliko činjenica od kojih ćemo izdvojiti dvije. Prva je da je Kantonalno tužilaštvo ZDK istragu u predmetu “Zenicatrans” izuzelo od Federalne uprave policije ( iz razloga poznatih ovoj pravosudnoj instituciji, a možemo slutiti zašto ) i za nastavak istražnih radnji angažovali su Državnu agenciju za istrage i zaštitu – SIPA.

Druga činjenica je ta da je Šehović, navodno po nagovoru Kasumovića, pokušao iznuditi iskaz jednog od svjedoka iz predmeta “Zenicatrans” o čemu je portal Istraga.ba nedavno detaljno pisao. Cijeli slučaj oko iznude iskaza svjedoka istražuje Tužilaštvo SBK.

Iz svega navedenog jasne su namjere pokušaja preuzimanja policije ZDK od strane pojedinih osumnjičenika za organizirani kriminal, a kad to nisu uspjeli posegnuli su za medijskom hajkom o navodnim nezakonitostima prilikom izbora policijskog komesara, a šta će sada koristiti u manipulacijama javnosti po čemu su prepoznatljivi, nakon što je Kantonalni sud u Zenici odbio tužbu, ostaje da se vidi…

Autor: direktno.ba