Home » Zeničani četiri naredne subote besplatno do Smetova

Zeničani četiri naredne subote besplatno do Smetova

Grad Zenica i Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i ove godine u sklopu projekta „Zimovanje na Smetovima“, osigurali su besplatan autobuski prijevoz za izletište Smetove.

Besplatan prijevoz na popularno zeničko izletište bit će organizran naredne četiri subote i to već sutra 16. januara, potom 23. i 30. januara, te 6. februara.

Polazak je u 10 i 11 sati ispred Autobuske stanice, a povratak sa Smetova istoga dana u 16 sati. Prema riječima Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, na ovaj način najugroženije kategorije naših sugrađana imaju priliku besplatno otići na Smetove i uživati na čistom zraku koji vlada na 960 metara nadmorske visine.

  Udruženje „DLAN“ Zenica organizovalo Dane otvorenih vrata (FOTO)

„Odlučili smo nastaviti projekt koji uvijek iznova oduševi naše građane. Djeca, omladina, starije osobe, kao i hronični bolesnici, imaju priliku besplatno ići na Smetove i provesti dan na čistom zraku. Uvjeren sam da će i ovaj put, kako je to bio slučaj i ranije, vladati veliko interesovanje i da će brojni građani iskoristiti ovu priliku i vikend provesti na Smetovima“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

PRESS SLUZBA